Skip to main content

Bij de Esports Game Arena zijn wij altijd fan van een goed verhaal, de persoon die wij vandaag interviewen heeft veel goede verhalen. Vandaag interviewen we Maarten de Nooy de oprichter en regisseur van het Youtube kanaal “About This.”. Laten we snel beginnen met het interview.

Tim: Bedankt dat je vandaag bij ons bent. Als een van de oprichters van de webgebaseerde tv-show “About This.”, zijn we enthousiast om je hier te hebben om te praten over de show en de unieke aanpak.

Maarten: Bedankt dat je me hebt uitgenodigd! Ik ben enthousiast om te praten over “About This.” en onze ervaringen met de show te delen.

Tim: Geweldig! Laten we beginnen met het concept van “About This.”. De show behandelt een breed scala aan onderwerpen, van onopgeloste mysteries en paranormale ontmoetingen tot historische gebeurtenissen en ware misdaadzaken. Hoe is het idee voor de show ontstaan?

Maarten: Het idee voor “About This.” kwam voort uit onze gezamenlijke fascinatie voor het bizarre en onverklaarbare. Pascal, Tobias en ik zijn altijd geïntrigeerd geweest door verhalen die onze perceptie van de realiteit uitdagen, en we wilden een show creëren die deze onderwerpen op een frisse en boeiende manier verkent. We realiseerden ons dat er een lacune was in de markt voor een webgebaseerde tv-show die onderzoeksjournalistiek, documentaire-stijl storytelling en een vleugje humor combineert, en “About This.” werd geboren.

Tim: Het is zeker een unieke mix van genres, en het is duidelijk dat “About This.” aanspreekt bij de kijkers. De show heeft een toegewijde fanbase opgebouwd die de boeiende inhoud en charismatische presentatoren waarderen. Hoe benader je het onderzoek en de presentatie van de onderwerpen die in de show worden behandeld?

Maarten: Onderzoek is een cruciaal onderdeel van ons proces. We besteden veel zorg aan het grondig onderzoeken van elk onderwerp dat we behandelen, om ervoor te zorgen dat onze informatie accuraat en betrouwbaar is. We doen uitgebreid onderzoek via verschillende bronnen, zoals boeken, artikelen, experts op het gebied en ooggetuigenverslagen. We streven er ook naar om de informatie op een visueel indrukwekkende manier te presenteren, met ter plaatse onderzoeken, interviews met experts en boeiende storytelling die onze kijkers van begin tot eind betrokken houdt.

Tim: Het is duidelijk dat het schrijven van het script een cruciale rol speelt bij het vormgeven van de inhoud van “About This..” Wat komt er daarna in het technische productieproces?

Maarten: Nadat het script is afgerond, gaan we verder met het filmen en bewerken. We filmen op locatie en in de studio, waarbij we professionele apparatuur gebruiken om hoogwaardige beelden en geluid op te nemen. Ons team werkt vervolgens hard om het beeldmateriaal in elkaar te zetten, waarbij ze visuele effecten, animaties en andere elementen gebruiken om het vertellen van het verhaal te verbeteren.

Tim: Het filmen en bewerken lijkt een grote taak te zijn. Kun je meer vertellen over de apparatuur en technologie die wordt gebruikt bij het produceren van “About This.”?

Maarten: Absoluut! We gebruiken verschillende geavanceerde apparatuur, zoals Canon R6 en R8 camera’s, professionele audiorecorders en geavanceerde videobewerkingssoftware van Adobe. Ons team maakt ook gebruik van visuele effecten en animaties om de beelden te verbeteren en de kijkers te betrekken. We zijn voortdurend op zoek naar de nieuwste technologieën om de productiewaarde van “About This.” te verhogen.

Tim: Het is duidelijk dat er veel moeite wordt gestoken in de productie van “About This.”. Een van de opvallende series binnen de show is “Legends of History”, die een unieke benadering heeft door het leven van beroemde personen te onderzoeken die een positieve impact hebben gehad op de geschiedenis. Kun je ons meer vertellen over deze serie en waarom het een belangrijk onderdeel is van “About This.”?

Maarten: “Legends of History” is een serie waar we bijzonder trots op zijn. We wilden de opmerkelijke prestaties en blijvende nalatenschap van beroemde personen goed bestuderen en behandelen. Om hun hier meer erkenning voor te geven en om te leren hoe zij bepaalde zaken oplossen zodat we dit in ons eigen leven ook kunnen toepassen.

Tim: Zijn er nog grote toekomstplannen voor”AboutThis”?

Maarten: Absoluut! We hebben spannende plannen voor toekomstige afleveringen van “About This.”. We zullen blijven onderwerpen behandelen zoals onopgeloste mysteries, paranormale ontmoetingen, historische gebeurtenissen en ware misdaadzaken. Daarnaast zullen we blijven experimenteren met verschillende formats en benaderingen om onze kijkers te blijven verrassen en boeien. We streven ernaar om de show fris, innovatief en meeslepend te houden, en we kunnen niet wachten om meer ongelooflijke verhalen te delen met ons publiek.

Tim: Dat klinkt echt opwindend! We kijken er zeker naar uit om meer te zien van wat “About This.” in petto heeft. Bedankt dat je hier was, Maarten. Het was geweldig om met je te praten over de show en je persoonlijke betrokkenheid erbij.

Maarten: Graag gedaan! Bedankt voor de kans om te praten over “About This.” en onze passie voor video. Dank je wel!

Tim: Het was een genoegen. Veel succes met de toekomstige afleveringen en alles wat je nog meer onderneemt. Tot ziens!

Maarten: Dank je wel! Tot ziens!